Meer dan lezen.

Aan bedrijven en verenigingen worden unieke incentives aangeboden, die jou en je collega's volledig onderdompelen in onze literatuur. Diverse mogelijkheden zijn beschikbaar (diverse locatie's, catering, etc.) en verder ontvangt iedere deelnemer een boek (variërend per incentive)! De verscheidene opties vind je terug onderaan de pagina.

Hoe schrijf ik me in?

Ben je geïnteresseerd in een incentive of zit je met vragen? Stuur een e-mail naar contact@sigmatau.be of contacteer ons via het contactformulier op de contact-pagina, en je wordt zo snel mogelijk gecontacteerd!

Belangrijk: COVID update

Door de Coronacrisis is het onmogelijk om data vast te stellen voor deze incentives. Heb je interesse om op de hoogte gehouden te worden van deze data, stuur dan een e-mail naar contact@sigmatau.be en schrijf je zeker in voor de nieuwsbrief.

Dit geldt ook voor de eventuele leesclub, bib, culturele vereniging of gelijkaardig waar je lid van bent. Zodra de data zijn vastgesteld ben je dan bij de eersten die de kans krijgen om in te schrijven.

Welke opties zijn er?

Père-Lachaise, Parijs ('Jeanne')


Startpunt: Porte Principale Père-Lachaise Aantal personen: max. 25 Lengte: 2u Moeilijkheidsgraad: +/- (licht hellend) Vijf hoofdstukken uit ‘Jeanne’, inbegrepen de pakkende slotscène, vinden plaats op de Parijse begraafplaats Père-Lachaise. De auteur begeleidt u langs vele ontroerende plekjes die in de roman aan bod komen. We bezoeken enkele van de belangrijke graven die Tristan Corioli aan Jeanne laat zien: bijvoorbeeld dat van journalist Victor Noir en het grafmonument van Allan Kadlec, vader van het spiritisme. We volgen ook de route die Jeanne en haar mama afleggen tot even voorbij het graf van Frédéric Chopin, waar blijkt dat moeder Hébuterne tot dan een groot geheim heeft gekoesterd. Op die route ligt o.a. ook het enige beeld in 'Terra di Siena', waarvan de kleur op magische wijze verandert naargelang het weer. We passeren de graven van beroemdheden als Jim Morrison, Pierre Arman (‘Enfin seul!’), Oscar Wilde, Molière en De La Fontaine. De liggende Fernand Abelot kijkt naar een masker dat hij in de hand houdt en dat het aangezicht van zijn vrouw uitbeeldt. ‘Jeanne’ vertelt het verhaal van een allesverwoestende en ultiem toch helende liefde, en bijgevolg mogen de historische geliefden Abélard en Héloise niet ontbreken. De wandeling eindigt in de joodse Division 96, waar in 1920 Amedeo Modigliani werd begraven en hij tien jaar later het gezelschap kreeg van zijn lief, ‘trouwe gezellin tot het ultieme offer’. Bij het verlaten van de begraafplaats aan de oostkant (Porte Gambetta) passeren we het graf van een hoogst bijzonder iemand die een cruciale rol speelt in de verhaallijn van ‘Jeanne’.
Montmartre, Parijs ('Jeanne')


Startpunt: La Mère Catherine, Place du Tertre Aantal personen: max. 25 Lengte: 2,5u Moeilijkheidsgraad: +/- (3km, licht hellend) Tot ongeveer 1914 werden in de schaduw van de Sacré-Coeur belangrijke hoofdstukken geschreven in de geschiedenis van de beeldende kunst. Zowel Amedeo Modigliani als Pablo Picasso ontwikkelden zich op de ‘Butte’ als kunstenaar en schilderden er een aantal van hun beroemdste werken. Montmartre is dan ook prominent aanwezig in ‘Jeanne’. Dit heuvelachtig koninkrijk van de bohémiens, potpourri van idyllische huisjes, hellende straatjes en de ongedwongen sfeer van weleer, ziet er heden ten dage nog ongeveer uit zoals honderd jaar geleden. Montmartre is erg populair bij toeristen, maar in Parijs voorziet men door de neergang in het internationale toerisme in de komende jaren een grote daling ten opzichte van de cijfers van de laatste jaren. Dit is dus een ideale periode voor een Jeanne-gerelateerde rondleiding. We volgen de sporen van het boek, met o.a. de legendarische ‘Bateau Lavoir’, waar Picasso zijn muze Fernande Olivier ontmoette en het baanbrekende Demoiselles d’Avignon schilderde, het in 1793 gestichte ‘La Mère Catherine’ op de Place du Tertre en het gezellige ‘Lapin Agile’ als hoogtepunten, alsook de plaatsen waar Picasso en Modigliani hebben gewoond. Op de stemmige begraafplaats van Montmartre bezoeken we de graven van o.a. Modigliani’s boezemvriend Chaim Soutine, Edgar Degas, Stendhal, Berlioz, Sax en anderen.
"I hate you welcome" ('Haat')


Locatie: nog te bepalen Aantal personen: afhangende van locatie Lengte: 50 min. (+ vragen) De Congolese president Mobutu haatte het Westen, in die mate zelfs dat hij westerse kleding bande en een eigen kostuum creëerde: Abacost (‘A bas les costumes’). De beruchte affaire rond ‘Notaris X’ (beschuldiging kindermisbruik) bleek om een ordinaire vechtscheiding te gaan, gevoed door blinde HAAT. Caroline Gennez en Frank Vandenbroucke behoren tot dezelfde partij, maar met opzet werd een verkeerd adres voor een afspraak doorgegeven om elkaar toch maar niet te moeten ontmoeten. Keizer Karel en ‘zijn’ Gentenaars: waar denkt u dat de naam ‘Stroppen’ vandaan komt? En ooit begon iemand in een officiële functie een speech als welkom tot een bevolkingsgroep die hij niet echt zag zitten: ‘I hate you welcome …’ HAAT is een sterke emotie, meestal ontstaan als gevolg van jaloezie, na-ijver, afschuw, onrechtvaardigheid of dictatuur. Meestal is haat blijvend, niet te ‘repareren’. Uitingen van haat zijn menselijk, maar zelden met het verstand te verklaren. Zoals liefde, die verbindt en verblindt, en die een zeldzame keer een misleidende verpakking is van haat. Haatberichten op sociale media verzuren de maatschappij en zijn vaak gebaseerd op misverstanden, bij gebrek aan het volledige verhaal. Zoals zijn spannende thriller ‘Haat’ vol van deze soms schrijnende anekdotes zit, zo stapelt de boeiende spreker Freddy Michiels in deze lezing de onvergetelijke momenten op. Hij eindigt op een positieve noot: Nelson Mandela verzette zich tegen elke vorm van haat.