• Het All Boeked team

De wolkendragers van Peter Holvoet-Hanssen


Nabije toekomst. De alom aanwezige reus Goleman verovert de Lage Landen, hij houdt de kleine mensen met angst in bedwang. De poëzie lijdt maar broeit in de bovenstroom.


Dat is het uitgangspunt van ‘De wolkendragers, het nieuwe gedichtenboek van Peter Holvoet-Hanssen (bekroond van de Debuutprijs tot Cultuur- en Arkprijs). 'De wolkendragers, met de vinger op de pols van deze tijd, bevat niet enkele muzikale solo-gedichten maar ook proza en liedteksten, samenwerkingen met jong en oud, ziek en gezond.

Holvoet-Hanssen, voormalig stadsdichter van Antwerpen, is niet enkel een baanbrekende ontdekkingsreiziger in de literatuur, maar wordt algemeen gerekend tot de top van de voordrachtkunst: een onnavolgbare troubadour, voorbij etiketten als ‘klassiek’ of ‘performer’. Na zijn testament ‘Blauwboek’ (Louis Paul Boon Prijs 2019; legendarische optredens met Mauro) is ‘De wolkendragers’ een ode aan de schoonheid waarbij woord, zang en muziek samenvloeien tot één betoverend geheel.

In samenwerking met ‘de wonderboy der improvisaties’ Joachim Badenhorst, voor heel wat jazzjournalisten de favoriete klarinettist. Badenhorst staat voor verfijning en virtuositeit. Hij brengt als Zero Years Kid ‘De wolkendragers’ mee tot leven.

Zing-zeggend, zoemend en zingend bij het oude vuur, terug naar de bron maar met een vitale blik op de toekomst. Verwacht u aan een intieme totaalervaring met een helende kracht – zelfs Goleman vergeet even zijn vernielzucht