• Luc Corremans

'Surviving Death' op NetflixEen opmerkelijke piste in de plot van ‘Jeanne’ is het spiritisme. Jeanne is o.a. getuige van een seancesessie van een medium, waarbij zij in contact komt met Bonne Maman, een van de grote namen in de geschiedenis van het spiritisme. Later bezoekt zij met Tristan Corioli op Père-Lachaise o.a. het graf van Allan Kardec, grondlegger van het spiritisme. Op Netflix loopt over dat onderwerp de opmerkelijke serie ‘Surviving Death’, met o.a. twee afleveringen die volledig focussen op het fenomeen ‘medium’. Om eerlijk te zijn: je gelooft niet wat je ziet!


De documentaireserie van Ricki Stern wil op vooral journalistieke wijze antwoord geven op de vraag die iedereen ter wereld zich weleens heeft gesteld: wat is er na de dood? De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Leslie Kean. In zes afleveringen van ongeveer een uur neemt Stern de kijker mee in de mogelijkheid dat de dood niet het einde betekent. In elke aflevering komen er steeds mensen aan het woord die iets rond de dood hebben meegemaakt, variërend van mensen met bijna-doodervaringen, verschillende soorten mediums en mensen die geesten zeggen gezien of gehoord te hebben, tot mensen die tekens van overleden dierbaren zien en mensen die geloven in reïncarnatie.


Wist je dat …?

… het graf van Allan Kardec in 2017 het meest bezochte graf was op Père-Lachaise, vaker bezocht dan de graven van bijvoorbeeld Frédéric Chopin of Oscar Wilde?

… er zowel in België als Nederland mediumschapstrainingen te volgen zijn?

… de maker van ‘Surviving Death’, Ricki Stern, ook de maker is van ‘Surviving Jeffrey Epstein’?