top of page

over allboeked

Allboeked is een initiatief van uitgeverij Sigmatau. Drijvende krachten achter deze onderneming zijn historica/fotografe Annemie Reyntjens en auteur Luc Corremans. Sinds ongeveer twintig jaar tekenden Annemie en Luc voor een reeks non-fictieboeken die stuk voor stuk bestsellers werden, gaande van de reeks 'Spiegel van de Grote Oorlog' via 'Het boek der Kampen', het ultieme naslagwerk over de concentratiekampen van WO II, tot de zesdelige reeks 'Antwerpen, door het oog van de stadsgidsen'. Heel wat van deze boeken werden geproduceerd voor gerenommeerde uitgeverijen als Davidsfonds, Lannoo en Manteau.

Als auteurs van boeken vormen ze onderling de perfecte tandem. Annemie is verantwoordelijk voor de hedendaagse fotografie en iconografie van de boeken, waarin vaak 'toen' met 'nu' wordt verbonden: er wordt verteld wat 'toen' is gebeurd en welke sporen daar 'nu' nog van te bewonderen zijn. De boeken hebben bijgevolg zowel historische als toeristische waarde. Een mooi voorbeeld is het alom bejubelde foto-/belevenisboek 'All Beautiful in Flanders Fields'. Luc daarentegen neemt het redactionele luik voor zijn rekening, vaak in samenwerking met specialisten. Hij is een ware woordkunstenaar die met een paar pennenstreken steeds opnieuw het onderwerp vat en tot leven brengt voor de lezer.

Als uitgevers kunnen Annemie en Luc terugblikken op een rijkgevulde carrière. Opgeteld vertegenwoordigen ze meer dan 50 jaar ervaring in de uitgeverswereld. Deze knowhow hebben zij nu aangewend om allboeked.com op te starten. Het woord zegt het eigenlijk zelf, in ‘allboeked’ vinden alle facetten van het geschreven en gedrukte woord onderdak. Het team dat de tandem Annemie-Luc ondersteunt en aanvult, combineert ervaring en expertise met een gezonde portie creativiteit en passie.

Hebt u schrijversaspiraties? Bezoek dan zeker onze Boekenfactorij voor schrijvers op deze website. Bent u als bedrijf op zoek naar de juiste partner om uw bedrijfscommunicatie of bedrijfsdrukwerk naar het niveau te tillen van uw eigen bedrijfsfilosofie? Of wilt u een boek op maat om aan uw relaties te schenken of om een jubileum te vieren? Dan komt hier een einde aan uw zoektocht en kunt u zich voortaan toeleggen op uw corebusiness.

bottom of page