top of page
2MIE vertalingen copywriting foreign rights

2MIE is een initiatief van Rosemie Vermeulen (professioneel vertaalster en auteur, en oprichtster van het Vertaalbureau RMV, zie www. rmv.be) en Annemie Reyntjens, historica, fotografe en auteur (www.allboeked.com).

2MIE assisteert uitgevers bij de verkoop van rechten in het buitenland. 2MIE onderscheidt zich van concullega’s door het bezit van een sterk contactbestand van uitgevers in meer dan 70 landen en door het feit dat intensieve steun wordt verleend bij vertalingen, met eventueel mogelijkheid tot co-editie.

Uitgevers kunnen een samenwerking tot partnership met 2MIE aanvragen voor 1 tot 3 boeken. Elk dossier wordt apart beoordeeld. Per geselecteerd boek zorgt 2MIE, in samenspraak met de uitgever, voor A een professionele presentatie van het boek en B de vertaling in het Engels van 15 à 20 zorgvuldig gekozen pagina’s. Bij deze vertaling wordt de helft van de kostprijs geïnvesteerd door 2MIE, dit gebaseerd op marktconforme tarieven. Vervolgens wordt het boek voorgesteld aan een doordachte selectie van uitgevers uit de beschikbare bestanden. De partner ontvangt een lijst van de gecontacteerde uitgevers.

2MIE is tevens gespecialiseerd in bedrijfsedities, waarbij het hele proces van uitgave wordt begeleid, van bespreking concept tot redactie en eindredactie, fotografie, lay-out, druk, distributie, etc.

Contact

Rosemie Vermeulen

rosemie@rmv.be

Annemie Reyntjens

annemie.reyntjens@sigmatau.be

2MIE copywriting vertalingen foreign rights
bottom of page