top of page

Een jong meisje met een geheim. Wordt ze ontmaskerd, is haar leven voorbij. 1941, Polen. Hoewel de oorlog om haar heen woedt en de Duitse bezettingsmacht gestaag oprukt, heeft de 16-jarige Aleksandra tot nu toe een relatief rustig en veilig leven geleid. Tot ze op een dag naar school gaat en nooit meer terugkeert. Samen met andere meisjes wordt ze ruw in een vrachtwagen geduwd. Eén onheilspellend woord voorspelt haar toekomst. Lebensborn, het beruchte Duitse programma voor 'vrijwillige voortplanting' - waarvan wordt gefluisterd dat het de ontvoering betreft van jonge blonde meisjes met blauwe ogen die worden gedwongen kinderen te baren van nazi-soldaten. Wanneer hun konvooi echter op weg naar Berlijn wordt gebombardeerd, zien Aleksandra en de meisjes kans om te ontsnappen. In een vreemd land, ver van huis, weten ze dat hun overleving afhangt van het bewaren van een groot geheim: hun identiteit. Vastbesloten om niet ontdekt te worden, neemt Aleksandra een baan als verpleegster in de Duitse kunststad Dresden. Net wanneer de hoop om het einde van de oorlog om de hoek loert, dreigt datgene te gebeuren wat koste wat kost moest vermeden worden. Aleksandra weet dat als ze haar thuis en familie ooit wil weerzien, ze alles zal moeten riskeren ... in haar eentje. De auteur Leah Moyes is vrouw, moeder en een voormalig docente met een achtergrond van antropologie en geschiedenis. Ze woont in Texas en staat bekend als een van Amerika’s meest gelauwerde auteurs van historische romans, steevast ‘with a splash of romance’. Tussen haar schrijven en archeologische uitstapjes in is de wereld haar speeltuin. Ze houdt van popcorn en zeevruchten (alhoewel niet samen) en loopt zachtjes aan haar lange bucket list af.

cover de poolse verpleegster

Binnenkort op de boekenplank

cover camille

‘Ik voel dat er voortdurend iets afwezig is. Iets dat me kwelt, een leegte die ik niet opgevuld krijg.’ 3 september 1883. In de Rue de l’Université in Parijs betreedt de jonge beeldhouwster Camille Claudel het Dépôt des Marbres, waar het atelier van de beroemde Auguste Rodin is gevestigd. Wanneer Rodin haar ziet, is hij als versteend. ‘Uw ogen,’ prevelt hij, ‘Michelangelo heeft op u gewacht.’ Vanaf die dag is de 24 jaar oudere beeldhouwer vastbesloten haar te veroveren. Niet lang daarna leert Camille ook de Indiase materiaalspecialist Gaitam Sharma kennen, alsook de Zwitsers-Franse journalist Mathias Morhardt. Zij voelt zich aangetrokken tot elk van de drie en staat voor een verscheurende keuze. De beeldhouwkunst is voor haar een onstuimige passie die haar opslorpt en die ze als een despoot oplegt aan iedereen rondom haar, ook aan haar haatdragende moeder. Dat doet zij als jonge vrouw in een Franse republiek die vrijheid proclameert, maar vrouwen vrijheid ontzegt.

"Your dreams are within reach.

All you have to do is believe in yourself and take the first step."

Zit er een schrijver in jou verborgen? Je eigen boek uitgeven? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.

de Boekenfactorij boek uitgeven
De Boekenfactorij  boek uitgeven
Abonneren
de Boekenfactorij bedrijven en professionelen

"The power of words lies not only in their ability to convey meaning but also in their potential to impact and shape the world around us."

Ontdek de kracht van woorden: op maat gemaakte boeken, brochures, jaarverslagen, websitecontent, vertalingen en meer!

WORK IN PROGRESS...

Sri Lanka,
Parel van de indische oceaan

Sri Lanka is fantastisch! Iedereen die er is geweest, heeft de drang om terug te keren naar dit sprookjesachtige eiland ten zuidoosten van India, ongeveer even groot als België en Nederland samen. Ook de grote nieuwsmedia zijn het erover eens. Bijvoorbeeld CNN.com: ‘Sri Lanka heeft alles te bieden wat een toerist zich wensen kan: prachtige natuur, cultuur & geschiedenis, ongerepte stranden, indrukwekkend wildlife, een land veilig om te bezoeken, vriendelijke mensen, warme en aangename temperaturen, belachelijk lage prijzen.’

Sri Lanka reizen natuur cultuur wildlife
Sri Lanka

op andere wijze

Antwerpen Renga gehavende stad

CitytripTIP

Antwerpen
Op de hoogte blijven?

Bedankt voor de inzending!

Ontvang de nieuwste updates over ontluikende projecten,
promoties en acties. Schrijf je in op de nieuwsbrief.

online boekenwinkel

Books are the quietest and most constant of friends; they are the most accessible and wisest of counselors, and the most patient of teachers." - Charles William Eliot

winter-themed-mockup-of-an-ai-generated-book-with-a-coffee-mug-placed-in-a-cabin-m36528.pn

Connecting the world

Clotho: de schoonheid van de ouderdom

‘Camille & Mathias’, spraakmakende biografie over Camille Claudel

Camille Claudel Auguste Rodin Mathias Morhardt
Camille Claudel  Clotho
2Mie vertalingen foreign rights
2MIE vertalingen foreign rights

Connecting the world

bottom of page